8 Dvojdomov – Drozdia ulica – Chorvátsky Grob

Obytná zóna Drozdia ulica pozostáva zo 16 obytných jednotiek, ktoré sú rozdelené do 8 dvojdomov.  Požiadavka na dvojdomy vychádza zo skutočnosti, že okolitá existujúca zástavba je tvorená hlavne dvojdomami.

Pred výstavbou bolo potrebné prerozdeliť parcely, tak aby každý objekt mal rovnako veľký pozemok, výnimkou sú rohové pozemky. Objekty na pozemkoch sú navrhnuté tak aby bola maximálne využitá preslnená plocha záhrady pre výsadbu zelene aj pre oddych a relax obyvateľov domu vzhľadom na orientáciu na svetové strany.

Objekt má obdĺžnikový pôdorys a skladá sa z dvoch nadzemných podlaží, ktoré oddeľujú dennú a nočnú zónu. Na prízemí sa nachádza veľkorysá obývacia izba s kuchynským a jedálenským kútom. Nachádza sa tu ešte pracovňa a hygienické zázemie. Nočná časť sa skladá zo spálne rodičov so šatníkom, dvoch detských izieb a kúpeľne s WC. Dispozícia je prehľadne členená so snahou o minimalizáciu „hluchých“ priestorov, ako sú chodby a podobne.

Objekt má jednoduchý dizajn, ktorý je ozvláštnený pultovou strechou, ktorá je navrhnutá v rôznych výškach. Kompozícia fasády pozostáva z bielych omietnutých plôch a tehlového obkladu.

Podobné projekty