Rodinný dom na Kolibe

V návrhu ide o rekonštrukciu staršieho rodinného domu na Bratislavskej kolibe. Keďže sa jedná o lokalitu, kde je z veľkej časti zastabilizované zastavané územie, a voľné stavebné pozemky sa tam skoro nevyskytujú, zadaním od investora bola kompletná rekonštrukcia pôvodného rodinného domu, ktorý stál na pozemku.

V rezidenčných oblastiach, ako je Koliba sú typické hlavne domy s funkcionalistickým dizajnom z ktorého sme pri návrhu vychádzali aj my. Pôvodný pôdorysný tvar ostal zachovaný, spravila sa iba menšia prístavba garáže a dom sa nadstaval o jedno nadzemné podlažie.

Koliba je známa svojimi peknými výhľadmi na mesto, preto sa na dom umiestnili veľkorozmerné okná, ktoré taktiež krásne presvetľujú interiér. Tvar domu je ozvláštnený dynamickými zaobleniami pri vstupe do objektu a pri balkóne. Dominantou objektu sú vstupné dvere, ktoré sú opticky prepojené s oknom nad nimi, čo vzbudzuje pocit nadštandardnej výšky.

Kompozícia fasády je založená na kombinácii bielej omietnutej fasády, WPC obkladu a tehlového obkladu v zemitej farbe.  WPC obklad nahrádza masívne drevo, ktoré je náročné na údržbu. Celý objekt je ukončený plochou strechou. Garáž je ukončená zelenou pochôdznou strechou, ktorá nahrádza predzáhradku.

Podobné projekty