Rodinný dom – Púpavová ulica sever – Chorvátsky Grob

V návrhu ide o dvojpodlažný rodinný dom, v ktorom budú vytvorené dve samostatné bytové jednotky určené pre päťčlennú rodinu.  Dvojdom je umiestnený v Chorvátskom Grobe na pozemku v novovybudovanej štvrti.

V návrhu ide o novostavbu moderného rodinného domu s plochou strechou a priestrannou terasou s výhľadom na okolie.

Každá bytová jednotka je rozdelená na dennú a nočnú časť. Denná časť je umiestnená na prízemí a pozostáva z priestrannej obývacej izby prepojenou s kuchynským a jedálenským kútom, hygienického zázemia a hosťovskej izby. Na obývaciu izbu nadväzuje priestranná terasa, ktorá je opticky prepojená veľkým preskleným oknom.  Ako súčasť obytnej jednotky je garáž prepojená s interiérom.

Nočná časť je umiestnená na poschodí rodinného domu. Pozostáva zo spálne rodičov, troch detských izieb a samostatnou kúpeľňou s WC. Na poschodí je situovaná priestranná terasa, vytvorená ustúpením hmoty druhého nadzemného podlažia. Na priestrannú terasu je výstup z rodičovskej spálne a jednej detskej izby.

Pôdorys domu má jasnú a funkčnú logiku s minimalizáciou chodieb a iných zbytočných priestorov, čím sme zabezpečili efektívne využitie zastavanej plochy. Vstup do obytnej jednotky je situovaný na bočnej strane.

Hmota rodinného domu je navrhnutá do jednoduchého tvaru s plochou strechou, doplnená o zapustené a vystúpené hmoty, čím sa vytvára minimalistický moderný dizajn domu. Výzor fasády je založený na kombinácii bielej omietky a tehlového obkladu.

Podobné projekty