Dvojdomy pri potoku – Malé Leváre

Našou úlohou bolo navrhnúť dvojdom v obci Malé Leváre mimo obytného územia obce. Jedna obytná jednotka dvojdomu je určená pre mladú rodinu s dvoma malými deťmi.

Parcela má tvar štvoruholníka, čo predstavuje voľnosť využitia nezastavanej plochy pre domácich. Objekt je pravouhlý vďaka čomu pôsobí kompaktne a útulne.

Rodinný dom je dvojpodlažný, podlažia oddeľujú dennú a nočnú zónu. Na spodnom podlaží sa nachádza denná zóna, celému podlažiu dominuje obývacia izba spojená s jedálňou a kuchynským kútom. Na prízemí sa nachádza ešte hosťovská izba, ktorá sa dá využiť ako pracovňa.  Vstup do domu je situovaný od cesty, pred vstupom je vyhradená plocha na parkovacie miesta.

Nočná zóna sa nachádza na druhom nadzemnom podlaží, obe podlažia sú prepojené dvojramenným schodiskom. Nachádza sa tu spálňa s vlastnou kúpeľňou, dve detské izby a spoločná kúpeľňa. Zo spálne je možný výstup na súkromnú loggiu, situovanú do záhrady.

Hmota rodinného domu sa rozdeľuje na dve bytové jednotky, jedna z nich ustupuje o meter, čím vytvára väčšie súkromie pre obyvateľov oboch bytových jednotiek. Rodinný dom je zastrešený plochou strechou vďaka čomu je na výšku plno využiteľné druhé podlažie. Kombinácia farieb svetlého tehlového obkladu a tmavých okenných rámov dávajú objektu moderný výraz.

Podobné projekty